Pikakatsaus Tbilisiin

Ensimmäinen päivä meni taas pikakelauksella – pakko nähdä ja tehdä kaikkea mahdollista. Aamupalaksi nautimme Orion-hotellimme Khatsapuri-leipää ja glögitiivistettä. Sitten kierros vanhassa kaupungissa, jossa oli monta hienoa julkisivua, mutta talojen takana usein melko rosoinen maisema. Pistäydyimme myös Tbilisi Mallilla. Ihmeen moni eurooppalainen merkki, joka ei ole vaivautunut Suomeen, oli siellä. Mall oli avattu vuosi sitten ja oli vielä puolityhjä. Rakennuksia on muutenkin paljon kesken (vaikka muutamia kumman hulppeita on valmiinakin). Ihmetyttää mistä raha tulee. Ulkomaisista investoinneista ennen sotaa, sanoo UM. Vientituotteina viini ja fiksaillut autot… Ei kauhean vakuuttavaa. Se sen sijaan on, että täällä oli 90-luvulla kyllästytty korruptoituneeseen poliisiin ja vaihdettu lähes koko poliisivoimat. Kaikki vanhat poliisit ulos, koulutettu uudet ja alettu maksaa huomattavasti parempaa palkkaa.

Tbilisissä kiiltävät pinnat ja rähjäiset kujat sulassa sovussa.

Tbilisissä kiiltävät pinnat ja rähjäiset kujat sulassa sovussa.

Peruskatu.

Peruskatu.

Ilmeisesti olisi tansseja tiedossa,

Ilmeisesti olisi tansseja tiedossa,

Korianterin saatavuus oli ihmeellisen hyvä, samoin hinta, 10 senttiä nippu. Kuuluu ilmeisesti Georgiassa viljeltäviin tuotteisiin.

Korianterin saatavuus oli ihmeellisen hyvä, samoin hinta, 10 senttiä nippu. Kuuluu ilmeisesti Georgiassa viljeltäviin tuotteisiin.

Illalla testasimme viinin ja tilasimme pöydän notkumaan georgialaisia herkkuja. Viiniä tilattiin meille naapuripöydästäkin, ja tarjotusta juomasta ei matkaoppaamme mukaan saa koskaan kieltäytyä Georgiassa. Tuli siis pitkä ilta mm. keskustellen viereisen pöytäseurueen kanssa meidän ”ootsin ploha”:lla (eli tosi huonolla) venäjällä ja heidän yhtä huonolla englannillaan. Englantia ei täällä todellakaan moni osaa. Ja miksi osaisi, venäjäähän ympärillä puhutaan. Harmittaa, ettemme aikanaan oppineet sitä koulussa paremmin.

Georgialainen herkkupöytä. Tilattiin lähes joka ilta samantyyppinen satsi alku- ja pääruokia. Hinta 10 euroa per henki. Kaikki herkullista, mutta jälkiruuat eivät ilmeisesti kuulu asiaa.

Georgialainen herkkupöytä. Tilattiin lähes joka ilta samantyyppinen satsi alku- ja pääruokia. Hinta 10 euroa per henki. Kaikki herkullista, mutta jälkiruuat eivät ilmeisesti kuulu asiaa.

Ah, ihania saksanpähkinöillä kuorrutettuja munakoisosiivuja.

Ah, ihania saksanpähkinöillä kuorrutettuja munakoisosiivuja.

Päivän kylpyläkäynnillä sentään elekieli toimi. Pesijärouva ohjasi meitä kädestäpitäen rikkikylpyihin ja veteli hiomapaperin oloisella sienellä likaiset ihonosat pois. Olo keveni kyllä, tätä olin odottanut pitkään, sillä edellisestä vastaavasta käsittelystä Istanbulissa oli jo pari vuotta.

Saakashvilin Eiffel-torni.

Saakashvilin Eiffel-torni.

Mainokset

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s