Melkein Turkissa

Tämä päivä pyörittiin ihmettelemässä Batumia. Kaupungista yritetään kovasti rakentaa turistirysää. Rantabulevardi on laitettu hienoksi, rakennettu maailmanpyörä ja Dubai-tyylisiä hulppeita hotelleja, joka nurkalla taideteos. Rannalla on myös kreikkalainen pylväikkö ja kiinalainen paviljonki. Nurkan takana on sitten aika rähjäistä ja kuljeksii sairaita koiria. Kuvat kertovat enemmän kuin sanat.

Näkymän O. Galogre -hotellimme ikkunasta.

Näkymän O. Galogre -hotellimme ikkunasta.

Turisteille rakennettu bulevardit viimeisen päälle.

Turisteille rakennettu bulevardit viimeisen päälle.

Ja maamerkit moneen lähtöön.

Ja maamerkit moneen lähtöön.

IMG_2245 IMG_2256

Täällä käy kuulema kesäisin turisteja lähinnä Venäjältä, Ukrainasta, Arabimaista ja Turkista. Jostain syystä toivovat tänne länsimaisia turisteja. Näin toukokuussa on vielä tyhjää. Sodanuhka on varmaankin todellinen, ehkä siihen(kin) auttaa, jos ihmiset maailmalla tietäisivät millainen paikka tämä on. Aika lailla kaikki ovat ystävällisiä ja kun yritämme jotakin jutella, niin selostavat meille mielellään tekemisiään ja poseeraavat kuvissa. Mutta kieliongelma on kyllä todellinen. Harvoin olen matkustanut näin ummikkona. Osaa 20 sanaa venäjää ja nämä vielä vähemmän mitään kieltä mitä me osaamme. Tietoa ei siis saa oikein mistään ja perusasioidenkin hoitaminen on hankalaa.

Illalla päätimme lähteä poikkeamaan Turkin puolella – sinne on vain parikymmentä kilometriä. Raja oli kuitenkin tietokoneongelma takia tukossa, joten palasimme Batumiin kuljailemaan. Tässäkin taksinkuljettajan piti soittaa hotellillemme, jotta saimme tulkin puheilmen välityksellä selvittämään tilanteen. Illalla maistoimme viimein leipää, jonka päällä on raaka muna ja iso voikimpale. Maistui.

Turkin raja tukossa.

Turkin raja tukossa.

IMG_2288

Ja ei kun yöjunaan! Nyt olemme valmistautuneet tekemään siellä kuumuudessa muuta kuin nukkumaan. Muille matkailijoille suosittelen matkustamista yöjunalla korkeintaan yhteen suuntaan.

Mainokset

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s