Viisumia hakemassa

Sattumoisin selailin keväällä kesäkursseja aaltolaisille mielessäni suunnittelemani gradu-teema ihmisoikeudet toiitusketjuissa. Löytyihäm sieltä aihetta liippaava kurssi: Doing Business in China Fudan-yliopiston Nordic Centerissä Shanghaissa. Mikolta irtosi lupa kurssille lähtöön ja isoäiti ilmoitti suopeasti auttavansa lastenhoidossa.

Kiireessä matkavalmistelut ovat jääneet vähälle. Onneksi huomasin, että Kiinaan pitää hakea viisumia etukäteen. Tänään kävin siis Aarnin kanssa Kiinan suurlähetystössä Kulosaaressa. Hakemus piti viedä henkilökohtaisesti arkiaamupäivänä. Jonotimme lähetystön aurinkoisella pihalla puolisen tuntia kolmen naisen hiljaista Falun Gong -mielenosoitusta seuraten. Tuntui taas etuoikeutetulta, kun oma hakemus vilkaistiin hyvin nopasti ja annettiin lappu käteen milloin valmiin viisumin voi tulla hakemaan. Kiinalaisilta kysyttävää tuntui olevan enemmän. Toki hainkin vain muutaman kuukauden single entry -turistiviisumia. Aarni vain kävi sääliksi, kun hän ei pääse (tällä kertaa) Kiinaan! On siinä äiti!

Varasin myös majoitukset reissulle. Otin ensimmäistä kertaa Airbnb:n kautta huoneen yksityiskodista. Menen aluksi lähelle keskustaa Jing’an-kaupunginosaan parin tytön kimppakämppään. Lopuksi otin simppelin hotellin yliopiston vierestä, se kun on tunnin matkan päässä keskustasta.

Mainokset

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s