Kommunistien joukossa

Kyllä täällä pakosti alkaa miettiä miksi raha jakautuu niin kuin jakautuu. Miksi itsestä se, että maksaa turistihinnan (josta kuitenkin hyötyy tuotteen myyjä ja joskus jopa itse valmistaja) ärsyttää, mutta se ei niinkään, että maksaa vastaavan hinnan Uniqlossa, mistä taas hyötyy japanilainen sijoittaja. Siihen on niin tottunut, että se on luonnollista, mutta eihän tilanne sen kummempi ole.

Georgian reissulla köyhyys oli helppo ymmärtää, kun vaikutti siltä, etteivät ihmiset hirveästi tee mitään. Kauneushoitolakokemukset olivat vetelyydessään omaa luokkaansa. Toisin on täällä. Kaikki tuntuvat raatavan niska limassa kukin omissa töissään tai opinnoissaan.

20130630-163020.jpg

20130630-163206.jpg

Yhteistä Georgialla ja Kiinalla, ja erona Suomeen, molemmilla kuitenkin on halu rakentaa monumentteja ja valaista yönsä (paitsi Shanghaissa vain kymmeneen saakka) suureellisesti. Suomessa ei ollut varaa Guggenheimiin ja Helsingin pieni öinen lamppushowkim kesti vain loppiaisviikon venäläisten ratoksi. Erehdyin jo tästä valittelemaan. Mutta tarkemmin ajateltuna valitsen kyllä aikuiskoulutusrahan mieluummin. Luin matkalukemisina Sami Sillanpään kolumneja Kiinasta. Hänkin pohti, että kumpi oikein on kommunistinen maa Kiina vai Suomi.

20130630-163609.jpg

Mainokset

2 ajatusta artikkelista “Kommunistien joukossa

  1. Anu

    Täytyypä ostaa Kiina ilmiö -kolumnikirja ja lukea Samin kokemuksia ja mietteitä…

    Vastaa

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s