Vegeribsejä French Concessionissa

Päätin tänään vain harhailla. Kaupunki on kyllä sen kokoinen, että vaikka vaelsin reippaaseen tahtiin koko päivän pääsin kämpiltäni vain viereisen kaupunginosan (French Concession) lähimpään osaan.

Se olikin tosiaan Kiinan Eurooppa. Tuli mieleen Ubud Balilla (tosin jättikoossa). Jos täällä olisi pitempään, niin tulisi varmaan mielellään sinne hengähtämään.

Nautiskelin kaksi erinomaista kasvisateriaa. Ensimmäinen oli kalaa ja toinen ribsejä. Kiinassa halutaan kasvisruoka tehdä mahdollisimman samanlaiseksi kuin liharuuat. Ruodot oli ”kalafileestä” jätetty pois, mutta maku oli hyvin kalamainen. ”Ribseihin” puolestaan oli askarteltu luut lootuksen juuresta. Olivat mukavan rapeat ja söin ne kyllä enkä jättänyt lautasen reunalle.

20130630-212158.jpg
Jingan Templen ravintolassa.

20130630-212229.jpg
Vegetarian Lifestyle -ravintola. Suosittelen.

Lihahulluudesta kertoo sekin, että täällä syödään kuulema puolet maailman possuista. Pikkulapsille oli myytävänä possujauhetta lisättäväksi muun ruuan joukkoon.

Liikenteessä huomaa oman orjuutensa säännöille. Vaikka haukutaankin uncooliksi, niin eihän siinä sinänsä ole ongelmaa, että pysähtyy punaisiin valoihin. Haitallisempaa on se, että valon vaihtuessa vihreäksi lähtee kuin kone liikkeelle. Vaikka valtaosa autoista (ei todellakaan kaikki) pysähtyykin punaisiin valoihin, niin moposta saati pyöristä hyvin harva.

20130630-212552.jpg

20130630-213507.jpg

Aurinko paistoi, mutta aurinkolaseille ei ollut tarvetta. Kirkasta taivasta en ole täällä vielä nähnyt. Ilma tuntuu raikkaimmalta metrotunneleissa. Suomalaiset ja ruotsalaiset kuulema myyvät täällä ilmanpuhdistimia kuin siimaa. Ehkä niillä voisi edullisesti ratkaista sisäilmaongelmat myös kotimaassa?

20130630-214242.jpg

Mainokset

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s