Back in Jordan!

Aarnihan se nousi hostelissa viittä vaille kuusi, veti kengät jalkaan ja karjui ”Mennään! Esitin Mikolle väsynyttä, mutta olin tyytyväinen, sillä aikaa oli vain puoli päivää ja halusin tietenkin ehtiä paljon.

 
 

Hayarkon 48:n huoneen hintaan sisältyvällä aamiaisella sai vapaasti käyttää kolikoilla toimivaa kahviautomaattia. Lasten aika meni ihastellessa sohvalle sammunutta juhlijaa. Jäin miettimään, että missä kohdassa on ikäraja, jossa tuollainen vähän hauska juttu muuttuu pelkästään säälittäväksi.

No, ei kun rannalle. Eilisen sapattiaaton jäljiltä siellä haisi aika pahalle. Lähdimme siis katselemaan kaupunkia. Olimme molemmat odottaneet, että Tel Aviv oli aika moderni paikka, että jossain näkyisi vähän teräslasilinnoja yms. Mutta ei, vaikka haravoimme keskustaa ristiin ja rastiin, niin paikka kyllä muistutta Beirutia enemmän kuin mitään muuta tuntemaani paikkaa.

Lapsia ajatellen kyllä aivan mahtava kaupunki. Ihana ja erilaisia leikkipaikkoja on runsaasti, muita lapsia joka puolella, ravintoloissa herkkuja ja turvallisen oloista. Jos aikaa olisi ollut enemmän olisimme vuokranneet pyörät ja ajelleet rantaa seuraavaa ihanaa pyörätietä. Nyt karautimme Jaffan vanhaan kaupunkiin taksilla. Hieno paikka, vähän itämaan tuntua ja hyvä näköala Tel Aviviin. Aarni oli erityisen ihastunut maisemaan ja meren ja laivojen tuijotteluun.

Johan sitä olikin Tel Avivissa lusittu, joten ei kun Eilatiin. Sisäinen (halpa)lento Arkialla sujui kotimaan terminaalista käsin todella kätevästi, varasimme turvatarkastuksia varten ihan liikaa aikaa. Ainut minkä panimme merkille, oli israelilaisten järkyttävä jonotustyyli. Jos haluaa jonnekin päästä ei ole syytä jättää milliä edellä seisovan ihmisen selän taakse. Onneksi Aarni hallitsee tässäkin paikalliset tavat. Karjuu koneessa käytävällä seisojille ”Mentää! Mihhette te mene?”

Rajanylitys Aqabaan Jornadian puolelle vei matkoineen puolisentoista tuntia. Israelista joutui maksamaan 104 shekelin lähtömaksun, lapsistakin. Muuten ylitys sujui helposti, jonotuksitta ja jännityksettä. Raja on auki iltakahdeksaan.

Fiilis muuttuu yllättävän paljon heti kun rajan ylittää. Jordaniassa ollaan älyttömän ystävällisiä, etenkin lapsille, lempituoksuani eli vesipiippua pääsee haistemaan jatkuvasti ja liikenne muuttuu astetta villimmäksi. Ja naisten asustus peittäväksi. Olin kuullut etukäteen, että israelissa ollaan vähän tympeitä turisteja kohtaan. Minusta olivat ihan ok, mutta varmaankin täältä palatessa tunne on erilainen. Nämä huomioivat lapsia aivan ylenmäärin. Parissa tunnissa Olga ja Aarni saivat jo muutaman karkin ja sipsipussit… Ja niin monta silitystä, että Aarni oppi jo torjumaan lähestyvät kädet ja huutamaan ”Älä!”

Mikolle ja minulle tämä on toinen kerta Jordaniassa. Viimeksi juhlimme täällä Mikon 30-vuotispäiviä. Silloin kiertelimme lähes kaikki päänähtävyydet. Nyt otetaan rennommin. Fiilistelimme kyllä majoittumalla Mövenpick-hotelliin niin kuin silloin juhlapäivänäkin. Hyvä valinta!

Sain juteltua meille parvekkeellisen huoneen 79 euroa / yö. Parveke on osoittautunut perhematkailussa kullan arvoiseksi – ei tarvitse nauttia iltapalaa vessassa lasten nukkuessa.Sama hinta muuten kuin hostellissa Tel Avivissa!

Mainokset

4 ajatusta artikkelista “Back in Jordan!

 1. Tytti

  Bloggauksen luettuani nousi voimakkaana mielikuva nuoresta reissaavasta miehestä jota en kotosuomessa juuri tule näkemään. Tuo sydäntä lämmittävä kärsimättömyys ja tilannetaju – mistä lie niin tuttua…. Nauttikaa – ihania yhteisiä hetkiä!

  Vastaa
  1. Nimetön

   Joo, Aarni on kyllä reipas matkakaveri, ei jää laakereilleen. Toivottavasti kelpuuttaa minut vielä mukaan kun vetovuorot vaihtuvat.

   Vastaa
 2. Reeeee

  Hieno isä-lapset-potretti. Tuolla maisemalla ei jokaisesta perhealbumista löydykään….

  Vastaa

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s