Tyttöjen päivä Janna Spassa, Aqabassa

Tänään nähtiin sekin ihme, että kamelit kastuivat kaatosateessa. Onneksi olimme etukäteen sopineet Olgan kanssa, että vietämme täällä tyttöjen päivän, koska Olgalta jäivät päiväkodin naistenpäivän juhlallisuudet matkan takia väliin. (Erinomaisesta päiväkodista ei voi olla viikkoa poissa ilman että missaa jotakin tosi hauskaa.)

Suuntasimme siis minulle jo ennestään tuttuun Janna Spahan. Aluksi marokkolainen spa. Se oli hyvin samantapainen kuin Turkin tai Georgian kuorinta, paitsi että kuorija/pesijä ei ollut pelottavan kovaotteinen. Hyvin silti toimi tämäkin ja lopuksi sai vielä vartalolle ihanan taatelinaamion. Olgaa ihmetytti miksi ihminen pitää kuoria, mutta prosessin edetessä ymmärsi kyllä miksi. Myös Olga sai ihanan pesun. Kuorintojen jälkeen siirryimme nauttimaan käsi- ja jalkahoidoista teenmukien äärellä ja kruunasimme vielä hoidot hiustenleikkuulla ja kulmien lankauksella (vain minulle). Tyttöjen päivä päättyy tietenkin kahvilaan, jossa kyllä rakas Jyrpsy-ystäväni oli baklavaherkkujen ja minttusitruunajuomien äärellä kovasti mielessä.

Sade vain jatkuu ja ukkonen jyrisee. Mutta kunnon travelleri nauttii siitäkin kun saa kastaa vasta pedikyyratyt jalkansa rapakkoon, jossa kelluu kamelinpapanoita!

Jännä miten ruokouskutsut täällä tuntuvat kivoilta, kun Suomessa uskonto usein ärsyttää. Vähän sama tunne kuin se, että puolison sukulaiset kelpaavat sellaisina kuin ovat, mutta omilta toivoisi täydellisyyttä.

 

Janna Spa – another try

Lähtiessäni Spasta huomasin, että täällähän on lastenhoito järjestetty. Mikä loistava syy palata! Toin siis seuraavana iltana molemmat lapset hoitopaikkaan, jossa oli minihoplop ja ohjattua toimintaa (äsken leipomista, mutta välillä mm. englannin opetusta). Karkasin omaan hoitolaani, jossa minut käärittiin Kuolleen meren mutaan. Aika reippaiksi voi kyllä noita lapsia kehua, kun jäävät arabiankieliseen hoitoon ja kysyvät vain lähtiessä, että miten sanon englanniksi, jos minulle tulee äitiä ikävä! Balilla tuo kielikylpyhoito sujui niin hyvin, ettei jännittänyt jättää lapsia. Ja tarkemmin ajatellen oma kohtaloni taisi pienenä olla reissuilla ihan sama. Silti, maailma on muuttunut, ja tuntuu kamalan pitkältä ajalta odottaa vielä viisi vuotta virallista englannin opetusta. Asia on pakko saada kuntoon pikaisemmin.

 

Suosittelen Janna Spassa erityisesti lastenhoitoa, mutawrappia ja kulmakarvojen lankausta. Lisäksi span vain naisille tarkoitetussa kahvilassa voivat naiset nauttia vesipiippunsa omassa rauhassaan.

 

Mainokset

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s