And the plan is…

... to head to Sri Lanka to do research and participate a church opening in Ethiopia! Leaving soon.

… to head to Sri Lanka to do research and participate a church opening in Ethiopia! Leaving soon.

Tämän kevään matkatilanne näyttää osaltani niin hyvältä, että välillä tuntuu näenkö unta. Monien vaiheiden jälkeen olen lähdössä pääsiäismaanantaina keräämään gradumateriaalia Sri Lankasta. Ja kirkkovaltuutettunakin sinnittely ilmeisesti kannatti, sillä pääsen vielä toukokuun lopussa seurakuntayhtymän delegaattina Etiopiaan Lähetysseuran rakennuttaman kirkon avajaisiin Dessieen. Molemmilla matkoilla pääsee kiertämään maita hyvin maanteitä pitkin ja tapaamaan paljon paikallisia. Itse asiassa koko idea on tavata ihmisiä, oppia ja kehittää jotakin uutta. Harmillisesti lapset eivät tietenkään näille reissuille voi lähteä. Ikävä tulee.

Olgaa onneksi lohduttaa kotiin jäämisessä se, ettei hän joudu ottamaan rokotuksia: Etiopiaa varten niitä tuli minulle viisi. Otin viimein hepatiitti B:nkin, vaikka matkat joskus nuorena, kun rokote tuntui kalliilta ja tarpeettomalta (en tietenkään joudu sairaalaan…), olisivat ehkä sitä enemmän edellyttäneet. Lisäksi tarvittiin polio-, lavantauti-, aivokalvontulehdus- ja keltakuumerokotteet. Keltakuumeestakin tosin 15 vuotta sitten sanottiin, että turha sitä ottaa, koska se on niin huono (todistus siitä kyllä kirjoitettiin). Mutta nyt minulla on sitten viikon takia enemmän rokotteita kuin etiopialaisilla koko elämänsä aikana. Lariamia (malariaa vastaan) ehkä otan Etiopiassa, koska niitä jäi viime talven reissulta syömättä. Sri Lankaa varten ei tarvinnut perusrokotteiden lisäksi juuri muuta kuin Hepatiitti A:n, minkä olin sentään ottanut jo aikoja sitten. Rahaa rokotuksiin ja lääkkeisiin menee reilu pari sataa euroa. Jos reissuun lähtisi koko perhe, niin kuluerä olisi jo aika iso. Nicaraguassa teimme tosin aikanamme niin, että ostimme lääkkeet paikanpäältä, jolloin hinta oli murto-osa Suomen apteekkihinnoista. Rokotteiden suhteen se taas ei taida toimia, ainakin Balilla hinnat olivat niissä samaa luokkaa kuin Suomessa.

Yritin lohduttaa Olgaa, että mennään kesällä Lappiin, mutta hän osoitti vain sitkeästi rantakuvia mieluisampana kohteena. Ei auta kun toivoa lapsille lämmintä mökkikesää Suomeen. Itse sulattelen kiitollisuutta ja epäuskoa näistä hienosta edessä olevista reissuista. Ihmeellisintä tässä kaikessa on se, että kerrankin joku muu hoitaa järjestelyjä – saa nähdä osaanko ottaa siitä ilon irti vai poltteleeko organisointi.

Mainokset

3 ajatusta artikkelista “And the plan is…

 1. anu schmidt-achert

  Hei, viepä terveisiä sinne Sri Lankaan, Wadduwaan missä paratiisimaisissa maisemissa vietimme joskus 90-luvun alussa lomaa. Matka oli – ainakin silloin – kuin olisi siirtynyt ajassa vuosikymmeniä, ellei enemmänkin, taaksepäin. Mielenkiintoista kuulla onko mikään juurikaan muuttunut. Wadduwa sijaitsee länsirannalla, Colombosta n. parin tunnin ajomatka etelään. Tiet olivat silloin etupäässä hiekkateitä joten kilometreissä lyhyet matkat kestivät kauan. Kävimme kuitenkin myös etelässä, mm. Hidduwassa. Emme kuitenkaan halunneet pistää niin paljon aikaamme autossa/junassa istumiseen joten paljon mielenkiintoista jäi varmaankin näkemättä. Antoisia ja turvallisia matkoja sinulle!:-) t. Anu

  Am 11.04.2014 12:06, schrieb Erikoispaikoissa – Traveling in extended Finland: > WordPress.com > sinipilvi posted: ” Tämän kevään matkatilanne näyttää osaltani niin > hyvältä, että välillä tuntuu näenkö unta. Monien vaiheiden jälkeen > olen lähdössä pääsiäismaanantaina keräämään gradumateriaalia Sri > Lankasta. Ja kirkkovaltuutettunakin sinnittely ilmeisesti kannatti, sil” >

  Vastaa
  1. sinipilvi Kirjoittaja

   Meillä suunta on juuri toinen eli Colombosta pohjoiseen ja sitten keskiosien kautta itärannikolle. Etelä lienee kehittynein osa, ainakin turismin osalta.

   Vastaa
 2. kaijja

  Eläkeläinen löysi tällä kertaa blogisi liki etuajassa. Kyllä me Olgan ja Svante-pojun kanssa keksitään virikkeitä suuremman äiti-ikävän välttämiseksi!

  Vastaa

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s