Edustamaan Etiopiaan

Huomenna on edessä lähtö Helsingin seurakuntayhtymän edustajana Etiopiaan, Dessieen. Yhtymä on kirkollisverorahoilla tukenut Lähetysseuran kautta kirkon rakentamista sinne. Meidän piti mennä avajaisjuhliin, mutta niinhän siinä kävi, että projekti viivästyi ja menemmekin harjannostajaisiin. Mukaan lähtee pari virkamiestä ja neljä meitä kirkkovaltuutettuja – kaikki nuorehkoja naisia.

Matkalle lähtö on herättänyt enemmän ajatuksia kuin reissuni yleensä. Luottamushenkilön homma on ollut niin tuskaista, että välillä koko kirkon jäsenenä pysyttely on ollut sen takia osaltani vaakalaudalla. Sillä ensisuhtautumiseni tähän reissuun olikin: ”There is God!” Etiopia ja Lalibela olivan nimittän olleet toivematkalistallani jo vuosia (lista on kyllä aika pitkä).

Sitten aloin tuntea vähän huonoa omaatuntoa tästä hyvästä onnestani. Onko liikaa törsäystä lähtettää tällainen jengi juhlimaan kirkkoa ja toisaalta, mitä annettavaa minulla on Etiopiassa tai sen merkittävämpää mukaantuotavaa jaettavaksi palattuani täällä Suomessa? Ideaa selvensi, kun sain luettavakseni taustapapereita matkasta ja Etiopian Mekane Yesus -kirkosta. Kirkko kasvaa Etiopiassa vauhdilla ja sen sanomisilla ja tekemisillä on merkitystä ihmisten elämässä. Ilmeisesti valtaan on päässyt vähemmän tasa-arvoisia voimia ja muun muassa yhteistyö liian liberaalina pidetyn Ruotsin kirkon kanssa on lopetettu. Sitä paikkaamaan on nopeasti saatu konservatiivisia jenkkikirkkoja. Nyt Suomesta on tuettu uuden kirkon rakentamista noin miljoonalla eurolla ja ymmärrettävästi haluaisimme olla mukana vaikuttamassa siihen, millaisiin tarkoituksiin kirkkoa käytetään. Ymmärrän itse suuren ja naispainotteisen delegaation tarpeelliseksi siitä näkökulmasta, että pääsemme luomaan omia, toivottavasti hyviä, suhteita paikallisiin ja näyttämään omalla olemisellamme, että nuoret naiset voivat olla tärkeissä tehtävissä kirkossa ja yhteiskunnassa. Lähden siis matkaan hyvillä mielin.

Tuore juttu paikan päältä.

Huomenna on edessä pitkä matkapäivä lentokoneissa aamusta iltaan, mutta nukkumaan pitäisi päästä Addis Abebassa. Sitten vaan toivomaan hyviä verkkoyhteyksiä. Ei hullumpaa!

Kuva

Ennen pitkää lentoa paikat kannattaa tsekataa Seatgurusta. Hyvät ja huonot paikat on merkitty sinne eri koodeilla. Nyt valitettavasti paikkoja ei päässyt itse valitsemaan, mutta viimekertaisten yölentojen jälkeen iloitsen päivälennosta hauskassa seurassa ja aion ottaa koneen tarjoiluista ilon irti kun perillä pääsee suoraan nukkumaan. On se ilman lapsia lentäminen vaan älyttömän iisiä!

Mainokset

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s