Päivämatka Addis Abebaan

Huh, lähtö aamulla klo 5:30. Ihanat lapset jäivät nukkumaan. Porukkamme hyppäsi koneeseen, vaihto Frankfurtissa ja pysähdys Saudi-Arabiassa. Haikeasti katselin Jeddahia, olisimmepa päässeet tsekkailemaan senkin paikan. Hyvin suorissa riveissä näyttivät talot olevan ja välissä hienoja teitä.

20140522-222549-80749821.jpg

Perille saavuimme illalla yhdeksän aikaan. Kaupunki oli valitettavan pimeä ja ihmeellisen hiljainen. Hammentynyt mutta innostunut olo olla yhtakkia nain kaukana taas. Koirat ulvovat ja viemarit haisevat. Hotellin baari tuntui tässä tilanteessa ainoalta vaihtoehdolta. Onneksi porukka vaikuttaa erinomaiset hauskalta!

20140522-222551-80751269.jpg

20140522-222552-80752553.jpg

20140522-223500-81300049.jpg

Olin etukäteen vähän pelännyt esiintymistä omalla Sini-nimelläni. Sambiassa aiheutti vähän epailevia katseita, kun paikalliset Gracet ja Faithit päivittelivät aina nimeni olevan Sin. Nyt kyselin heti oppaaltamme, että kannattaisiko minun täällä käyttää toista nimeäni. Oli iloinen yllätys kuulla, että Sini tarkoittaa tässä maassa koristeltua kahvikuppia. Odotan jo, että pääsemme osallistumaan paikalliseen kahviseremoniaan, koska täällä kahvi on kuulema erinomaista. Sri Lankassa Sini muuten tarkoitti makeaa. Eli ei sittenkään hullumpi nimi ulkomailla. Terveisia vain kaimoille!

Mainokset

3 ajatusta artikkelista “Päivämatka Addis Abebaan

 1. Anu

  Huh, olettepa korkealla! Wikipedian mukaan n. 2300 metrissä ja siten A.A. on maailman kolmanneksi korkeimmalla sijaitseva pääkaupunki.
  Hauska nimiyksityiskohta meille suomalaisille on Addis Abebaban oromokielinen nimi ”Finnfinnee” 🙂 Mikäs ongelma Sini-nimessä on sambialaisille?

  Vastaa
  1. sinipilvi Kirjoittaja

   Sini oli vaan liian lähellä sanaa sin. Addis Abeba on suomeksi kaunis kukka.

   Vastaa
 2. Anu

  Ok! ”Etsivä löytää” eli selvisihän nyt vihdoin meikäläiselläkin: Sini-nimen ongelma on ihan yksinomaan englannin kielen syytä. Kuinka voidaan antaa niin kaunis naisen nimi niin ikävälle asialle?

  Vastaa

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s