Matkalla pohjoiseen: Kolilta Vuokattiin

Nyt pitää taas vähän pelata niin sanotusti kotiinpäin ja kirjoittaa taas Kolista. Vietimme Suomi-loman viimeiset 10 päivää aavistuksen erähenkisesti reitillä Koli-Rovaniemi-Pello-Muonio. Joka paikassa saimme nauttia ihanasta helteestä; onneksi oltiin Suomessa eikä ”turhaan” etelässä. Koli on oiva paikka lasten kanssa. Pielisen rannat ovat hyvän sään sattuessa loistavat uimiseen. Vesi on kirkasta, hiekka sileää, enkä ole koskaan kuullut puhuttavan levästä. Kolin huipun valloittamisen lisäksi olemme käyneet lasten kanssa ratsastustallilla, perinnepihoilla syöttämässä lampaita ja osallistuneet Kolin retkiviikon lasten toimintaan. Huipulla on myös sisätiloissa luontokeskus, jossa on pieni leikkialue. Huipulla käynnistä täytyy kyllä sanoa, että se ei ole kovin rentouttavaa 2- ja 4-vuotiaiden kanssa, jotka pitävät sileitä kallioita sopivina liukumäkinä.  

Merilänrannan leirintäalueen biitsillä. Tuttavaperheemme majoittui täällä pienen lapsen kanssa. Leirintäalue on vasta avattu uudelleen, eivätkä fasiliteetit ole kovin ihmeelliset - mutta onpahan erätunnelmaa. Ja kunnostus on käynnissä.

Merilänrannan leirintäalueen biitsillä. Tuttavaperheemme majoittui täällä pienen lapsen kanssa. Leirintäalue on vasta avattu uudelleen, eivätkä fasiliteetit ole kovin ihmeelliset – mutta onpahan erätunnelmaa. Ja kunnostus on käynnissä.

Säiden sattuessa sopiviksi kansallispuisto-olot tosiaan voittavat etelän rannat.

Säiden sattuessa sopiviksi kansallispuisto-olot tosiaan voittavat etelän rannat.

Meille ei Kolin eräily kuitenkaan tällä kertaa riittänyt, vaan houkutus matkata ylöspäin Lappiin asti kävi liian suureksi. Niinpä hyppäsimme sopivan ukkoskuuron aikana autoon. Pysähtymispaikkoja ei tuolla reitillä ole liikaa, ainoa jota voin lämpimästi suositella, on Paluumuuttajat-ohjelmasta tuttu Puukarin pysäkki Valtimolla. Sieltä saa erinomaista ruokaa, tunnelma ja maisemat ovat hienot, ja lapsille oli ainakin viime käynnillämme hyvää seuraa talon omista samanikäisistä. Nyt kuitenkin karautimme Aarnin nukkuessa suoraan Vuokattiin, sillä sieltähän löytyy Angry Birds Activity Park. Mikko uhrautui tällä kertaa lapsenvahdiksi (ja sai upotettua puistoon kasan vanhenievia liikuntaseteleitä…) ja minä juoksin lenkin Vuokatin urheiluopiston maisemissa. Urheiluopisto näytti kyllä ulospäin todella hienolta ja uudelta – sinne voisi hyvin mennä viettämään muutaman päivän.

Vuokatin lenkillä sai 30 asteen helteessä väistellä rullahiihtäjiä. Only in Finland.

Vuokatin lenkillä sai 30 asteen helteessä väistellä rullahiihtäjiä. Only in Finland.

Mainokset

2 ajatusta artikkelista “Matkalla pohjoiseen: Kolilta Vuokattiin

  1. Stig Holmström

    Ajoimme tänään pitkän matkan Kuusamosta Kolille aikomuksenamme yöpyä uudelleen avatulla Merilänrannan leirintäalueella Pielisen rannalla. Maisemat olivat upeat, mutta käännyimme äkkiä ympäri vilkaistuamme huoltorakennuksen pesutiloihin, jotka olivat pöyristyttävässä kunnossa. Käsittämätöntä, että leirintäalue avataan uudelleen, kun tilat eivät täytä alkeellisimpiakaan hygienia- ym. vaatimuksia! Iso imagohaitta Kolille ja koko Lieksalle samaan aikaan kun venäläisturistien määrä on voimakkaasti vähentynyt. Onko Lieksan kaupungilla tällaiseen varaa?

    Vastaa
  2. sinipilvi Kirjoittaja

    Hyvä kysymys, kuulin myöhemmin samaa sisätiloista.

    Vastaa

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s