Porocurrya ja poronkurppaa Muoniossa

Pellosta matka jatkui edelleen ylöspäin, Muoniota kohti. Matkan varrella oli pakko poiketa Pajalassa, kun lapsille oli ulkomaan keikkaa hehkutettu. 

Thai-naisten ja suomalaismiesten väliset avioliitot ovat tuoneet thai-ravintolat Lappiin. Söimme paikallisissa niin Pajalassa kuin Muoniossakin. Muoniossa tarjolla oli poroa punacurryssa.

Thai-naisten ja suomalaismiesten väliset avioliitot ovat tuoneet thai-ravintolat Lappiin. Söimme paikallisissa niin Pajalassa kuin Muoniossakin. Muoniossa tarjolla oli poroa punacurryssa. Pajalan puolella pad thain saa nauttia mellanölin kanssa.

Muoniossa majoituimme kunnon rysään, Harrinivan lomakeskukseen. Me olimme hotellin puolella, mutta pihipiirissa on runsaasti mökkejä ja teltta- ja vaunupaikkoja. 

Lapsille oli Harrinivan pihassa leikkipaikkoja.

Lapsille oli Harrinivan pihassa leikkipaikkoja.

Kävimme tsekkaamassa Harrinivan husky-tarhan opastetulla tunnin kierroksella. Oli kamalaa olla 400 koiran ympäröimänä (koirien äänet hallitsivat hotellialueen äänimaisemaa iltaisin), mutta mielenkiintoista kuulla koiravaljakkotoiminnasta turismin näkökulmasta. Harriniva järjestää 1-12-päivän husky-safareita. Tavallisimmin safari kestää viisi päivää. Valjakkoon kuuluu noin viisi koiraa ja päivässä valjakossa istutaan kuutisen tuntia. Safarilla majoitutaan matkan varren autiotupiin, jotka lämmitetään puulla. Asiakkaista lähes 100 % tulee Suomen ulkopuolelta. Viiden päivän safari näyttää maksavan 1570 euroa. Suomalaiset eivät kuulema ole tätä valmiit maksamaan. Mutta tuskinpa jordanialaisetkaan maksaisivat yön viettämisestä autiomaassa makuupussissa tähtien alla – ja siitä olen itse siellä maksanut. Ymmärretävää siis. 

Harrinivassa riitti kuitenkin aktiviteettejä suomalaisillekin. Kävin itse kokeilemassa koskenlaskua (aivan mahtavaa!). Ehkä se johtui majoittumisesta hotelliin, jossa kuitenkin oli syvällä sisällä, käytävien päässä ulkoilmasta, että tämä tapa tutustua Lappiin pienten lasten kanssa jäi kuitenkin vähän pinnalliseksi. Vaikka olimme Muonio-joen äärellä, lopulta leikkipaikka ja tramppa, joilla enimmäkseen aikaa vietimme olisivat voineet olla missä vain.

Muonio-joen rannassa Harrinivan lomakeskuksen pihassa.

Muonio-joen rannassa Harrinivan lomakeskuksen pihassa. 

Onko tämä tosiaan Lapin reissu? Emäntämme kurvasi juuri rannasta selälle moottorikelkalla, traanatakseen Sodankylän watercross -kisoihin.

Onko tämä tosiaan Lapin reissu? Emäntämme kurvasi juuri rannasta selälle moottorikelkalla, traanatakseen Sodankylän watercross -kisoihin.

Sodankylän watercrossia olimme Mikon kanssa eksyneet katsomaan jo muutama vuosi aiemmin. Kisat järjestettin lauantaina, ja pääsimme nyt sen verran osallisiksi, että saimme katsella treenejä. Vesijetillä järvellä ajelu on vaan joillekin liian helppoa – moottorikelkalla saa toisenlaiset adrenaliinit.

Harrinivan ravontolassa söimme poronkurppaa: kylmäsavustettua poron jauhelihaa poron vatsaan käärittynä. Kuulema ruotsalainen erikoisuus.

Harrinivan ravontolassa söimme poronkurppaa: kylmäsavustettua poron jauhelihaa poron vatsaan käärittynä. Kuulema ruotsalainen erikoisuus.

Parin päivän jälkeen Mikko saatteli minut ja lapset Kolarin asemalle ja me hyppäsimme vanhanaikaiseen junaan makuuvaunuun. Olin ostanut meille kahden hengen hytin VR:n tarjouksesta 98 eurolla. Lapset olivat innoissan junassa nukkumisesta. Laitoin heidät alasänkyyn kummankin omaan päätyynsä ja kiipesin itse ylös. Aarni jaksoi ihmetellä vanhan junan vessaa… Olga nukkui kuin tukki, Aarni heräsi Oulussa junan seisoessa tuskailemaan, että tämän junan pitää lähteä! Mutta matka meni hienosti, ja houkuttelisi hyödyntää VR:n uutta tarjousta, jossa Kolariin tai Rovaniemelle pääsee 39 eurolla.

Helppo reissu kyllä oli, mutta suuremmat elämykset jäivät seuraaville Lapin reissuille. Niitä kyllä tulee – sen verran hienoja ihmisiä ja maisemia taas nähtiin.

Mainokset

Yksi ajatus artikkelista “Porocurrya ja poronkurppaa Muoniossa

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s