Rennosti Neuköllnissä

Eteen tuli työkuvioideni kautta mahdollisuus viettää hieman aikaa Berliinissä. Nappasin Air Berliinin mukavat iltapäivälennot ja Olgan mukaan. Vielä paremmaksi reissun tekee se, että saimme viettää ajan Olgan isän Larissa-serkun luona hänen kauniissa Neuköllnin kodissaan. Olin tietenkin kuullut etukäteen että Neukölln on uusi Prenzlauerberg, Berliinin Kalamaja, Alppiharju, whatever, just paras alue. Pääsimme siis hienon kaupungin eläville kulmille – ei liikaa muita turisteja, ihania ravintoloita ja edullisia ostoksia sitäkin enemmän. Jo ajatus saa minulla sukat pyörimään jaloissa.

Larissa vei meidät heti ekana iltana vietnamilaisten herkkujen (ravintola Pho Phan Karl Marx Strassella) ääreen. Olga onki tietenkin salaattien alta vain kanapalat, mutta söi reippaasti kesärullaakin kunnes kuuli että se sisältää hänen inhoamaansa tofua. Laskua maksaessa alkoi kyllä taas Suomen kalleus harmittaa – täällä erinomaiset alku- ja pääruuat kolmelle juomineen maksoivat alle 30 euroa. Aloin mielessäni perustella haluani tulla Berliiniin pariksi kuukaudeksi koko perheen kanssa rahansäästöllä… Todellinen syy olisi kyllä toive siitä, että lapset näkevät monikulttuurisempaa elämää kuin Helsingissä ja oma haluni upota suurkaupunkiin.

Larissa neuvoi meidät ostoksille läheiseen T K Maxxiin (Karl Marx strassella yksi, jossakin päin Berliiniä on kuulema toinenkin). Kauppa ostaa eri merkkien varastojen jämiä ja myy ne sitten varsin edullisesti. Ostin paljon vaatetta itselleni, mutta myös kummipoikien joululahjahankinnat edistyivät leluosastolla. Pikkuautovalikoimat Saksassa ovat sellaiset, että kahdeksan pojan kummipariskunnan kannattaisi tehdä tänne reissu joka joulun alla.

IMG_9150.JPG

Olga jaksaa pitää minut maantasalla: "Mitä sinä kuvaat, onko TUO muka sinusta kaunis maisema." Ei oikein tule samaa arvostusta rähjälle kuin minulta.

Olga jaksaa pitää minut maantasalla: ”Mitä sinä kuvaat, onko TUO muka sinusta kaunis maisema.” Ei oikein tule samaa arvostusta rähjälle kuin minulta.

Kiitettävät valikoimat kumipoikien joululahjahankintoihin.

Kiitettävät valikoimat kumipoikien joululahjahankintoihin.

Berliinin nähtävyyksiä olemme katselleet jo aiemmin eli nyt saimme keskittyä Neuköllnin ihmeisiin. Tosin Olga hankki itselleen lelukaupasta ensimmäisen Monster High -nukkensa ja viettäisi aikansa mieluiten Larissan kotona leikkien ja Kinder-patukoita nauttien. Päästiin sentään ulos toteamaan, että marraskuu on marraskuu myös berliiniläisessä leikkipuistossa, mutta onpahan paikka tsekattuna kesää varten. Olga jaksoi kauhistella koirankakan hajua, töhryjä ja roskakasoja… Saa nähdä valitseeko teininä matkakohteeksi mieluummin Geneven ja Oslon.

IMG_9212.JPG

IMG_9214.JPG

IMG_9192.JPG

IMG_9202.JPG

Mainokset

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s