Hamamissa ja kampaajalla Berliinissä

Saksassa pitää toki poiketa säästämässä erilaisissa hoidoissa. Tällä kertaa homma sujui helposti, koska pystyin jättämään Olgan Larissan luo.

Olin haaveillut kunnon itämaisesta kuorinnasta ja ajattelin että sen saa täällä hoidettu helposti ja hyvin, koska kaupungissa on niin paljon turkkilaisia. Suuntasin siis Hamamiin kohtalaisen odotuksin. Valitsin melkoisen paketin: kuorintaa, varhaista ja hierontaa. Sisäänpääsymaksuineen tämä kustansi melkein satasen. Epäilykseni kyllä heräsivät jo tässä vaiheessa – vastaanotossa näkyi vain saksalaisia. Ihan miellyttävä lepohuone samoin oli täynnä saksalaisia ystävättäriä supisemassa keskenään. Kuorinta tehtiin ilman kunnon höyrytystä ja liotusta, jolloin se ei tietenkään ollut yhtä tehokas kuin vaikka Georgian rikkikylvyn jälkeen. Vahaus oli toimiva, mutta kosmetologi (tuskin sentään) oli unohtanut deodorantin – ei siis mikään luksuskokemus. Itse hamam-huone oli ihan viihtyisä, mutta mutta… Kerrostalon kellariin tehty. Muutenkin sisustus oli vähän sitä ja tätä – itämainen tunnelma oli saatu aikaa peittämällä loisteputket keltaisilla kankailla. Olen varmaan kiertänyt näitä kylpylöitä liikaa, koska odotin vähän originaalimpaa kokemusta. Mutta ymmärrän että saksattaret täällä paremman puutteessa käyvät, paikka toiminee samaan tarpeeseen kuin Yrjönkadun uimahalli. Mutta kunnon kuorinnan ja hamam-kokemuksen perässä pitää ilmeisesti edelleen matkustaa vähintään Istanbuliin.

IMG_9230.JPG
Sisään hamamiin pääsee Schokofabrikin vierestä sisäpihalta, Mariannenstrasse 6, Kreuzbergissä.

Kävin myös kampaajalla, jonne pääsi varaamatta aikaa. Se oli kyllä kaikin puolin positiivinen kokemus. Ihailen miten tehokkaasti homma hoitui. Asiakkaita otettiin vastaan samalla kun laitettiin toisille lappuja päähän. Ja hyvä tuli.

IMG_9246.JPG

Mainokset

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s