Perinteinen Tallinnan matka: Tallink Spa, Salt, Sinilind, Noku

Näillä syysmyrskyillä on tullut tehtyä peräti kaksi risteilyä: viikko sitten Tallinnaan ja muutama päivä sen jälkeen Tukholmaan. Molemmissa palveluntuottajana Tallink Silja.

Tallinnan reissussa ainekset olivat seuraavat: ajankohta – pikkujoulukausi pe-la yö, seurana vanhat työkaverit eli kuusi konsulttinaista, ajatuksena syödä ja juoda hyvin. Majapaikaksi tomera matkanjohtajamme, joka siis poikkeuksellisesti en ollut minä, oli valinnut meille Tallink Spa -kylpylähotellin. Syy valintaa oli ensisijaisesti se, että siellä saa tilata altaaseen mansikkamargaritoja sekä Tallinkin edullinen pakettihinta, johon kuuluivat laivamatkat ja yöpyminen (vähän alle 100 euroa per henki). Spa oli oikein siisti ja moderni, mutta porukka sellaista, että en tulisi lasten kanssa. Matkanjohtajamme joutui mm. yöllä ojentamaan erästä seurasta kiinnostunutta herrasmiestä painumaan nukkumaan omaan huoneeseensa vaimonsa ja lapsensa viereen.

Purjehdimme paikalle neljän maissa parhaana pikkujouluperjantaina. Ajoitus oli hyvä, sillä tunnelma oli vielä silloin aulan puolella suhteellisen siedettävä. Altaassa pääsimme kyllä kohtaamaan erityisesti ruotsalaisia juntteja – sellaisiakin todistettavasti on. Eipä siinä mitään. Pian liittyisimme Tallinnan kauniin keskustan valloittaneisiin turistimassoihin itsekin.

Yksi vanha työkaverimme opiskelee Tallinnassa tällä hetkellä jazz-laulua (!). Kuulimme muuten, että alalla on keikkoja ja arvostusta Tallinnassa aivan eri lailla kuin Suomessa. Paikallistuntijana hän oli varannut meille illallispaikan ja johdatteli meidät ruokailun jälkeen loistaviin baareihin. Ilta alkoi Salt-ravintolasta, jossa nautimme kolme ruokalajia viineineen ja kahveineen (50 euroa per henki). Annokset olivat tosi maukkaat (ja aika pienet). Ravintola oli täynnä suomalaisia. Palvelu suomeksi ja ystävällistä, viinit ihania.

Kuvan lahjakkaat kaunottaret Saltissa ovat jazz-laulaja ja klassinen viestinnän osaaja.

Kuvan lahjakkaat kaunottaret Saltissa ovat jazz-laulaja ja klassinen viestinnän osaaja.

Ruuan jälkeen kävelimme Sinilind-nimiseen kahvilaan/baariin.

Sinilindissä kuulee jutella (paitsi jos joutui meidän seurueemme lähelle) ja muutenkin tunnelma on seesteinen. Juomalistalta tosin läheskään kaikkea ei ollut saatavilla, mutta sehän on monesti autenttisuuden merkki.

Sinilindissä kuulee jutella (paitsi jos joutui meidän seurueemme lähelle) ja muutenkin tunnelma on seesteinen. Juomalistalta tosin läheskään kaikkea ei ollut saatavilla, mutta sehän on monesti autenttisuuden merkki.

Sinilindistä jatkoimme Noku-nimiseen salakapakkaan. Nokusta oli kesällä Mondossa juttua, mutta silti baarissa ei ollut muita suomalaisia. Eikä ihme – sisään pääsee vain tunnistamalla oikean, kyltittömän oven ja näppäilemällä ovikoodin. Sitä ei paikallisoppaamme kertonut tällekään porukalle ja ehkä hyvä niin. Kun katsoo turistien menoa Tallinnassa (ja sitä itsekin luo), niin tallinnalaisille mielellään suo oman piilopaikkansa ihanan vanhan kaupunkinsa keskellä.

Näitä portaita pitkin salakapakkaan.

Näitä portaita pitkin salakapakkaan.

Nokun tiskillä.

Nokun tiskillä asioimassa viroksi.

Aamu Tallink Spassa on tietenkin hieno hetki tuntea ylemmyyttä. Ehdimme nipin napin aamiaiselle ja siitä painuimme kunnon tursiteina Telliskiveen. Jalat loskassa tuli mieleen, että olisiko pitänyt tehdä kuten viisaammat turistit ja mennä aamuksikin Tallink Span altaisiin margaritojen äärelle. F-Hooneen ruokakaan ei oikein natsannut. Mutta pikkukaupoista löytyi kyllä muutama mukava joululahja.

Paluumatka keinuttiin kotiin oksennuspussien äärellä, mutta hyvin selvittiin. Ja riideltiinkin sikäli vähän, että ehkä lähdemme uudestaan. Kiitos, hienot ladyt!

Mainokset

Yksi ajatus artikkelista “Perinteinen Tallinnan matka: Tallink Spa, Salt, Sinilind, Noku

  1. Paluuviite: Erikoispaikoissa – Traveling in extended Finland | Rantasipi Edenissä

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s