Uuden vuoden herkkuja

Mikon ja minun toinen uusi vuosi Madridissa. Ensimmäinen vietettiin kahdestaan seitsemän vuotta sitten. Silloin tungeksimme Solilla puolen yön aikaan cava-pullojen kanssa ja kiersimme La Latinan täpötäysiä kuppiloita hurjan kalliiden drinkkien perässä.

Ainoa asia, joka tehtiin molemmilla kerroilla, oli espanjalaisten tapa koettaa syödä kellon lyödessä 12 viinirypäle joka lyönnillä. Ensi kerralla otan kyllä siemenettömiä… Molemmilla kerroilla myös haaveilimme osallistumisesta San Silvestre  -kympille. Vaikuttaa rennolta juoksutapahtumalta. Silloin osallistumisen esti muu juhliminen, nyt seuralaiset. Ehkä ei vain kuulu prioriteetteihin kuitenkaan.

Nyt vietimme aattoa, tottakai, Plaza del 2 Mayolla. Huomaan, että kaupunkimatkailusta on tullut lasten kanssa enemmän kaupunginosamatkailua. Silloin kun molemmat olivat rattaissa tai heitä kannettiin oli liikkuminen itsestäänselvää, mutta nyt Olgan jaksaminen rajoittaa kävelyä. Siksi lähikulmat tuli niin Berliinin reissulla kuin täälläkin koluttua tarkkaan. Madridissa lisäksi metrot ovat niin täysiä, etten halua Aarnia – jolla on vielä mukana rattaat – lähteä sinne kovin usein tunkemaan.
Söimme siis hyvän lounaan aivan kulman takana Taperia Malasana -nimisessä ravintolassa.

Aarnille maistuvat hiilarit.

Aarnille maistuvat hiilarit.

Kolmesta menu del diasta jäi jäljelle tarpeeksi ruokaa vaikka toiselle nelihenkiselle perheelle. 3x3 herkullista ruokalajia, 31,50 euroa.

Kolmesta menu del diasta jäi jäljelle tarpeeksi ruokaa vaikka toiselle nelihenkiselle perheelle. 3×3 herkullista ruokalajia, 31,50 euroa.

Vielä kolmen maissa ilmassa oli juhlatunnelmaa, mutta neljän jälkeen kaupunki tuntui vaikenevan. Tunnelma oli vähän sama kuin Penangissa kiinalaisena uutena vuotena. Kaikki vetäytyivät koteihinsa ja ravintolat sulkivat ovensa. Tyyntä myrskyn edellä, muista viime kerrasta… Mekin painuimme kämpille paistamaan satsin langustineja valkosipuliöljyssä. Aarnille piti toki tarjota rakettispagettia.

Herkkuja suoraan läheisestä kalakaupasta. Hinta loppukäyttäjälle noin kympin kilo, kasvattajalle  ilmeisesti viljelymaan muuttuminen suolaiseksi.

Herkkuja suoraan läheisestä kalakaupasta. Hinta loppukäyttäjälle noin kympin kilo, kasvattajalle ilmeisesti viljelymaan muuttuminen suolaiseksi.

Ruuan jälkeen nukutti, mutta onneksi Olga ja me aikuiset jaksoimme kuitenkin nousta parvekkeelle katsomaan ilotulituksia ja syömään rypäleitä. Sitten taas nukkumaan ja aamulla olimmekin ensimmäisten joukossa mittailemassa Madridin katuja. Lähes joka ravintola ja kauppa oli kiinni. Retiro-puistosta löytyi muitakin – ja lisää leikkipaikkoja. Leikkimisen, nukketeatterin ja katusoittajien ihmettelyn jälkeen suuntasimme espanjalais-japanilaiseen Yakitoro-ravintolaan, jonka majoittamme oli vinkannut meille lapsiystävällisenä hyvän ruuan paikkana. Tämä pitikin paikkaansa. Söimme mm. huippuhyvät lihapullat makeassa sesam-kastikkeessa ja yakitori-kanavartaita valkosipulilla. Lapsiperheet laitettiin istumaan grillin ääreen, josta oli mukava seurata kokkien työtä.

Yakitoron jälkiruoka. Myös Mikon mansikka-wasabijäätelö oli huippu. Pieniä pääruoka-annoksia kannattaa tilata 2-3 per henki.

Yakitoron jälkiruoka. Myös Mikon mansikka-wasabijäätelö ja Aarnin vaniljajäätelö oliiviöljyllä olivat huippuja. Pieniä pääruoka-annoksia kannattaa tilata 2-3 per henki.

Viimeisen leikkipuistosession jälkeen nappasimme iltapalaksi lähikuppilassa rasvassa paistettuja churroja ja suklaata. Ilmeisesti ne kuuluvat täällä erityisesti uuteen vuoteen. Huh. Mutta oltiin kyllä käveltykin koko päivä kuten kunnon madridilaiset.

Churrot ja vähän isommat porrat ovat olleet lasten suosikkiherkku tällä reissulla

Churrot ja vähän isommat porrat ovat olleet lasten suosikkiherkku tällä reissulla

Eh… Malasanassa on ihan liikaa houkutuksia sen jälkeen kun lapset on laitettu nukkumaan… Ja ehkä ne Yakitoron gourmet-annokset olivat vähän pienet…

"Kumpi nukuttaa, kumpi hakee jotakin...?" Liikaa mahdollisuuksia.

”Kumpi nukuttaa, kumpi hakee jotakin…?” Liikaa mahdollisuuksia.

Mainokset

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s