Taas Tukholmassa lasten kanssa

Hyödynsin tosiaan Siljan alekupongin ja käväisin lasten ja ystäväni kanssa mukavaksi todetulla Symphonylla Tukholmassa. Näin Berliinin ITB:n inspiroivaa vaikutusta odotellessa kelpaa perinteisempikin reissu. Tämänkertainen kokemus Symphonystä ja Siljasta ei kyllä ollut yhtä hyvä kuin joulun alla. Laiva oli huomattavasti täydempi, leikkihuoneessa oli tungosta ja yöllä käytävillä ja naapurihuoneissa meteliä. Erityisesti baarien sulkeutumisaikaan (jolloin me olimme tietenkin jo nukkuneet kuutisen tuntia) saimme kuulla iloisia keskustelua hyttimme ulkopuolelta: ”Sä tiedä mitä mä haluun. Mitä sä haluut?” ”Jos sä nyt meet, niin sä ehdit nukkua pari tuntia.” ”Mut mitä sä haluut?” x 10. Olisi pitänyt avata ovi ja käskeä arvaamaan mitä me kuulijat haluamme. En tässä lapsiperhe-elämässäni enää edes tajunnut, että risteilyillä on edelleen tällainenkin ulottuvuus.

Aarni ja Milka silmäilevät coolisti Muumi-discon menoa.

Aarni ja Milka silmäilevät coolisti Muumi-discon menoa.

Tukholma taas näytti tällä kertaa parempia puoliaan. Aurinko pilkahteli, latte maistui ja käväisimme jopa taidenäyttelyssä. Sekä minä että lapset jaksoimme innostua Liljevalchin taidehallista. Alkuperäinen suunnitelma oli mennä Junibackeniin, mutta se sattui olemaan remontissa.

Liljevachin teokset tuntuivat minusta hienon kantaaottavilta.

Liljevachin teokset tuntuivat minusta hienon kantaaottavilta.

IMG_0104

Muuten kävimme vain tsekkaamassa Gamla Stanin (edelleen paikallaan) ja Drottningsgatanin. Nyt kun tiesin, miten bussit toimivat (eli ei lippua rattaiden kanssa) ja että 76:lla pääsee satamasta Djurgårdenin kautta keskustaan, niin liikkuminenkin oli helppoa.

Ihana Milka lähti seuraksemme - helpotti paimennusurakkani.

Ihana Milka lähti seuraksemme – helpotti paimennusurakkani.

Tämä todellakin käänsi Aarnin pään. Hän käski heti minun ottaa kuvan ja lähettää sen isille.

Tämä todellakin käänsi Aarnin pään: Ferrari hinauksessa! Hän käski heti minun ottaa kuvan ja lähettää sen isille.

Päädyin taas ottamaan itselleni ja lapsille täydet ateriapaketit. Ajattelin, että se on helpointa, koska buffasta löytyy jotakin, mikä lapsille kelpaa ja se on alle 6-vuotiaille ilmainen. Edelliskertaisesta loistavasta palvelusta taso oli kyllä pudonnut merkittävästi. Salissa ei ollut ollekaan suomea puhuvaa henkilökuntaa. Oli outoa joutua kysymään apua ruotsiksi tai englanniksi, kun ylivoimainen enemmistö asiakkaista on suomenkielisiä. Miten me tällaisen sallimme? Ja miten on mahdollista, että väki kannattaa palkata vain Ruotsista?

Ihme kyllä sain itsekin syötyä, vaikka toimin buffassa näiden kahden vaativan asiakkaan tarjoilijana.

Ihme kyllä sain itsekin syötyä, vaikka toimin buffassa näiden kahden vaativan asiakkaan tarjoilijana. 

Hei hei, Tukholma.

Hei hei, Tukholma. Sää oli ihanan tyyni – vuorokautta myöhemmin alkoi sellainen myrsky, että olisin jäänyt lasten kanssa rannalle. Risteilyitä varatessa pitäisi voida ottaa vakuutus kovan tuulen varalle. 

Mainokset

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s