Huh, mitä biletystä Berliinissä

Kiitos syntyperäisen neuköllniläisen isäntämme (ja hienosti järjestyneen lastenhoidon) pääsimme viettämään kunnon biletysyön Berliinissä. Teemana oli tietenkin Neukölln, mutta eihän se yön edetessä ihan riittänyt.

Aloittelimme sivistyneesti italialaisessa illallispöydässä. Sen huomion kyllä teimme, että lauantai-iltana olisi syytä tehdä pöytävaraus, jos haluaa päästä ruokailemaan itse valitsemaansa vähänkin parempaan paikkaan.

Illalliselta jatkoimme jazz-keikalle, jossa tapaisimme heti kättelyssä miehen, joka kertoi olevansa astronautti. Ilta menikin arpoessa, että oliko tarina totta ja voiko astronautti juoda kaljaa. Pyörimme Neuköllnissä useassa kivassa baarissa – paha vaan, että unohdin matkablogaajan velvollisuuteni ja siten baarien nimet! Tässä kuitenkin kuvakavalkadi – eiköhän noilta kulmilta löydy kivoja baareja, kun ottaa alkusuunnaksi vaikkapa Ä:n.

Jazzia neuköllniläisessä kellarissa. Olimme kellarin ainoat, jotka eivät polttaneet mitään.

Jazzia neuköllniläisessä kellarissa. Olimme kellarin ainoat, jotka eivät polttaneet mitään. Kuulosti silti yllättävän hyvältä

Pistäydyimme yksillä Ä-nimisessä baarissa. Ei ollut liikaa turisteja.

Pistäydyimme yksillä Ä-nimisessä baarissa. Ei ollut liikaa turisteja.

Tyylikkäitä baarivessoja.

Tyylikkäitä baarivessoja.

"Congratulations, you have left the heteronormative zone." Tässä baarissa oil kuvaaminen kielletty, mutta  tämän nappasin.

”Congratulations, you have left the heteronormative zone.” Tässä baarissa oil kuvaaminen kielletty, mutta tämän nappasin.

Mahtavat olutvalikoimat.

Mahtavat olutvalikoimat.

Kierroksen kuluessa tuli jostain syystä mieleen, että lähdetäänpä kunnon yökerhoon vielä. Isäntämme mieleen muistui Berghein. Onneksi en ehtinyt googalailla jonoja tai hankalaa sisäänpääsyä. Hyppäsimme taksiin ja pääsimme suoraan sisään lähes jonottamatta. Edellämme jonottaneet käännytettiin pois, ja kun he kysyivät syytä, kovistelevat ovimiehet jyrisivät heille: ”We don’t explain.” Tylyys oli muutenkin henkilökunnan tyyli, jolla varmaankin koetettiin luoda jännittävää ilmapiiriä. Tunnelmaa loi myös ehdoton valokuvaus kielto sisällä yökerhossa. Laukut tutkittiin ja puhelinten kamerat tarroitettiin. Sitten ei kun sisään. Pääsymaksu oli 12 euroa.

Ja siellä oli mahtavaa! Ideana on tekno ja nautinto. Missään ei ole heijastavia pintoja, vessat ovat yhteiset eikä sielläkään ole peilejä. Ympäriinsä on kopperoita, joissa voi tehdä mitä haluaa (olivat kyllä enimmäkseen tyhjiä). En tiennyt tykkääväni teknosta, mutta tuolla se kuulosta mahtavalta. Hitot, pitääkö tässä alkaa ennen neljääkymppiä rampata yökerhoissa!

Berghein sijaitsee Eastside Galleryn lähellä vanhassa voimalaitoksessa. Tältä etäisyydeltä uskalsin ottaa kuvan.

Berghein sijaitsee Eastside Galleryn lähellä vanhassa voimalaitoksessa. Tältä etäisyydeltä uskalsin ottaa kuvan.

Oltiin kuitenkin berliiniläisittäin ajoissa liikkeellä ja päätöskebabilla jo aamuviideltä. Olipahan mahtava yö. Enkä tässä edes mene yksityiskohtiin automurroista sun muusta mitä illan aikana tapahtui.

Mainokset

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s