Rundalen linna

Lähdimme ajamaan aamulla Kaunasista Tarton suuntaan ajatuksena se, että ajamme niin pitkälle kuin jaksamme. Valitettavasti matka edistyi taas todella hitaasti tietöiden takia. Kolmen tunnin ajon jälkeen olimme Latvian rajalla. Heti rajan jälkeen on iso turistikohde, Rundalen linna. Sinne tietenkin poikkesimme prinsessa-fanimme kanssa. Olen nähnyt niin monta linnaa elämässäni, että ostin koko jengille liput vain lyhyeen kierrokseen. Se ei tietenkään kattanut parhaiten remointoituja huoneita, jotka olivat tietenkin herttuattaren (eli prinsessan) makuuhuoneet. No, onneksi Olga on reipas ja lapset harrastavat ilmaiseksi, joten hän kiersi loppulinnan yksinään ja otti meille kuvia. Aarnin kanssa lepäilimme kahvilassa. Mutta hieno paikka. Jos tykkää.

Rundalen linna.

Rundalen linna.

Latviassa meillä oli ahkerassa käytössä loistava kartta Vacations for families. Karttaan oli merkitty kymmenittäin mahdollisesti lapsia kiinnostavia kohteita ympäri Latviaa. Suunnittelimme pysähdyspaikkoja osin jopa reittejä kyseisin kartan mukaan. Sieltä bongasimmekin pupupuiston, joka oli lähellä Rundalea, viitisen kilometriä Bauskasta pohjoiseen. Stoppi jäi sateen takia harmillisen lyhyeksi.

Bauskan pupupuistossa on eri jänislajeja ja niille on tehty kunnon kaupunki. Kaupungin kasvu on kuulema orgaanista ja nopeaa.

Bauskan pupupuistossa on eri jänislajeja ja niille on tehty kunnon kaupunki. Kaupungin kasvu on kuulema orgaanista ja nopeaa.

Bauskasta reitti jatkui Riikaan, jossa poikkesimme syömään latvialaisten suosikkiruokaketjun Lidon ykköspaikkaan. Lido Atputas Centrs toi hämmentävästi mieleen Tuurin. Pihalla oli huvipuistolaitteita ja tunnelma hätäinen ja hotkiva.

Lidon ruoka oli kyllä parasta mitä Latviassa söimme. Atputas Centrsin tunnelma taas ei ollut edes ABC:n veroinen.

Lidon ruoka oli kyllä parasta mitä Latviassa söimme. Atputas Centrsin tunnelma taas ei ollut edes ABC:n veroinen.

Riiasta ajaelimme vielä tunnin pari pohjoiseen ja melko työlään etsimisen jälkeen saimme yöpaikan perushotellista Gaujan kansallispuistosta. Unta palloon rankan päivän jälkeen.

Mainokset

Yksi ajatus artikkelista “Rundalen linna

  1. Paluuviite: Tehokas Baltian tournee | Erikoispaikoissa – Traveling in extended Finland

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s