Seton kuningaskunnan päivät

Haaveissani oli ollut jo muutaman kuukauden poiketa myös Setomaalla. En tosin viitsinyt tätä edes Mikolle ehdottaa, koska matka oli tähänkin asti ollut jo melkoisen rankka. Onneksi ratkaisu tuli tuurin ja Annelin muodossa. Juuri lauantaina, kun olimme Itä-Virossa järjestettiin Setojen vuoden suurin juhla, Seton kuningaskunnan päivä. Ja Annelin mukaan sinne oli ehdottomasti mentävä. Ja hän oli oikeassa. Ajoimme siis noin sata kilometriä Alatskivestä etelään, teitä joita google maps ei edes tunnistanut, Obinitsaan juhlimaan. Setot ovat suomensukuinen kansa, joka asuu Kaakkois-Viron ja Venäjä alueella. Vuosittaisissa juhlissa leikitään ajatuksella, että heillä olisi oma kuningaskuntansa. Tänä vuonna juhlan yhteydessä oli vielä fenno-ugrien vuosittainen tapaaminen. Kyseessä olivat siis kunnon festarit, joissa oli kolme esiintymislavaa, runsaasti ruokatarjoilua, lasten alue ja rinki voimamieskisaa varten. Juhlilla valittiin setoille kuningas ja kuninkaalle oluenpanija, juustomestari, leipuri ja voimamies. Setojen perinneherkkuja oli myös myynnissä. Juhlien tunnelmasti tuli mieleen suviseurat, joilla kävin muutama vuosi sitten. Sukulaiset ja tuttavat tapasivat toisiaan ja välillä seurattiin ohjelmaa.

Vuoden kuumin festariranneke.

Vuoden kuumin festariranneke.

Kyllähän tämä soome-ugri-musa tutulta kuulosti.

Kyllähän tämä soome-ugri-musa tutulta kuulosti.

Ruuat sateenvarjon alla.

Ruuat sateenvarjon alla. Lasissa (lähes) alkoholiton setojen ”kali”, sillä Virossahan autoilijan promilleraja on 0.

Esiintymässä ei juuri miehiä näkynyt. Mistähän se johtuu?

Esiintymässä ei juuri miehiä näkynyt. Mistähän se johtuu? Setonaisen asuun kuuluu valtava hopeakoru rinnalla.

IMG_3675

Kyllä setokin voi olla hipsteri.

Kyllä setokin voi olla hipsteri.

Yöksi Pöltsamaalle Illalla kävimme vielä Annelin kotona vierailulla ja lapset pääsivät leikkimään kissan kanssa. Tarton majapaikat olivat täynnä, joten karautimme yöksi Pöltsamaalle, mistä pääsisikin sitten aamulla kätevästi kaupan ja bensa-aseman kautta ajamaan laivaan.

Olgan matkan rasittamana viimeisenä aamuna Pöltsamaan leikkipuistossa. Laivalla Aarni ei jaksanut mennä pallomereen vaan jäi makaamaan leikkihuoneen lattialle. Eli loistoreissu!

Olgan matkan rasittamana viimeisenä aamuna Pöltsamaan leikkipuistossa. Laivalla Aarni ei jaksanut mennä pallomereen vaan jäi makaamaan leikkihuoneen lattialle. Eli loistoreissu!

Mainokset

3 ajatusta artikkelista “Seton kuningaskunnan päivät

 1. Paluuviite: Tehokas Baltian tournee | Erikoispaikoissa – Traveling in extended Finland

 2. kaijja

  Hieno reissu jälleen, ja hienot kuvat. Ehdotin isällesi, että syyskuussa kierrettäisiin samoja raitteja ilman vembutembumaita!

  Vastaa
  1. sinipilvi Kirjoittaja

   Sitten saatte pari poikkeamaa Venäjän puolella mahtumaan ohjelmaan. Ja syyskuussa on varmasti vielä paremmin sipulia tarjolla.

   Vastaa

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s