Rooma – hankala paikka turistienvälttelijälle

Vaikka olen vannottanut Mikkoa, että reissaamme vain Berliinin itäpuolella (Espanjaa ja Portugalia lukuunottamatta), niin päädyin kuitenkin itse Roomaan Social Innovators Connected -konferenssiin. Aika on mennyt innovaattoreita kuunnellessa, mutta muutama huomio majoittumisesta ja liikkumisesta.

Julkinen liikenne on yllättävän hankalaa käyttää ja melkoisen hidasta. Mutta vaikka reipas kävelijä olenkin, bussi voittaa silti kaahailevien autojen seassa kävelyn. Bussilippuja ei saa pysäkeiltä eikä monestakaan bussistakaan – joten matkustaminen on ollut varsin edullista. Ehkä kuitenkin seuraavalla kerralla, kun metroasemalla pääsen, ostan muutaman päivän lipun, ettei tarvitse miettiä tuleeko tarkastaja.

Lentoasemalta keskustan isoille rautatieasemille pääsee kätevästi junalla. Termini on päärautatieasema ja sen ympäristö on täynnä hotelleja ja turisteja. Tiburtino taas on vähän syrjemmällä ja minun näkökulmastani huomattavasti kivempaa aluella. Trasteveressä kävin syömässä – paljon ravintoloita ja pöytiä kaduilla, mutta aivan kaamea rysämeininki. Suosittelen kiertämään kaukaa.

Konferenssi järjestetään eri puolilla Roomaa, joten valitsin majoituksen vähän sijaintien mukaan. Ensimmäiset kaksi yötä vielä Rouge&Noirissa, jonne ei kyllä kannata mennä, vaikka hinta onkin halpa. Hotelli on tosi syrjässä ja sinne pitää kävellä pimeää katua, jossa autot kaahaavat. Plussapuolella ovat lähiympäristön kivat ravintolat, joissa ei todellakaan juuri turisteja näy. Söimme mainiota pizzaa neljällä eurolla Pizzeria Laboratorio 3:ssa.

Sen sijaan toinen majapaikkani Sergio’s Guest House on aivan huippu. Sergiolla on kaksi isoa asuntoa kerrostalossa, joita vuokraa. Talo on puolen kilometrin päässä Tiburtinon asemasta. Huippusiistit, kauniit huoneet, ystävällinen palvelu ja edulliset hinnat. Jos menen Roomaan uudestaan, niin ilman muuta tänne.

Innovaattorihengailua Rebiken pihalla Rooman pohjoisosassa.

Innovaattorihengailua Rebiken pihalla Rooman pohjoisosassa.

Konferenssiateriana pizzaa ja laatuviinejä.

Konferenssiateriana pizzaa ja laatuviinejä.

Mainokset

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s