Rooma – plussia ja miinuksia

Miksi joihinkin kaupunkeihin rakastuu ja toisiin tosiaankaan ei? Mietin tätä viime viikolla Roomassa, joka ei kolahtanut millään, vaikka nähtävyyksiä tunnetusti riittää, ihmiset ovat valoisia ja aperitivot edullisia. Sotkuista on, ihan niinkuin Berliinissäkin, jota rakastan.

Yksi keskeinen asia Rooman lumossa on varmasti se, miten paljon historia puhuttelee. Minua ei juuri. Toki Colosseumin tai Pietarin kirkon avautuminen silmien eteen tekee vaikutuksen, mutta ei kuitenkaan sellaista, että viitsisi jonottaa pari tuntia sisälle keskellä valtavaa turistilaumaa. Jos vain Pantheoniin pääsisi yksin, keskellä yötä, monen tunnin vaeltamisen jälkeen ihailemaan tähtitaivasta… Mutta ei, ihme paljastuu keskeltä romukauppiaita ja ravintoiden sisäänheittäjiä.

Roomasta on vaikea saada löytämisen iloa – kaikki on jo tehty ja löydetty satoja vuosia sitten. Ja nyt näitä rakennusvanhuksia ihmettelevät minun lisäkseni kymmenet tuhannet muut. Roomassa tuntuu, että kaikki merkittävä tehtiin satoja tai tuhansia vuosia sitten, ja että viime aikoina on saatu aikaan vain graffitinsuttauksia kiviin ja tuotua Kiinasta krääsää myytäväksi turisteille. Kehitys ei tapahdu tässä ja nyt. Ja se on asia, joka erottaa suosikkikaupunkini niistä, jotka eivät sytytä.

+ vaikuttavan nähtävyydet, jotka ovat – valtavien turistilaumojen keskellä

+ mahdollista saada hyvää ruokaa, – käytännössä aukioloaikojen takia helppo ajatua turistirysäravintoihin, onneksi + herkullinen ja edullinen pizza on varma valinta. Suosittelen tyytymään Roomassa suosiolla pizzaan, ei tule pettymyksiä.

– surkeasti järjestetty julkinen liikenne, valtavasti autoja, käytännössä ei mahdollisuutta pyöräillä. Siirtyminen paikasta toiseen todellakin vie aikaa Roomassa.

+ Mukavan lämmintä syyskuussakin!

Pizzalla ja jäätelöllä onnistut Roomassa ruoka-asioissa. Eikä tule kalliiksi.

Pizzalla ja jäätelöllä onnistut Roomassa ruoka-asioissa. Eikä tule kalliiksi.

Minä ja tuhannet muut Pietarinkirkon edessä. Suurin osa muista taisi jaksaa jonottaa sisään.

Minä ja tuhannet turismot muut Pietarinkirkon edessä. Suurin osa muista taisi jaksaa jonottaa sisään.

Pieni vau-hetki Colosseumin edessä. Colosseumiin sentään pääsee kätevästi metrolla.

Pieni vau-hetki Colosseumin edessä. Colosseumiin sentään pääsee kätevästi metrolla.

Raunioita keskellä kaupunkia.

Raunioita keskellä kaupunkia. Kiinnostaa ketä kiinnostaa.

Rooman lounaisosasta löytyi Citta della altra economia, jossa pääsi hieman Berliinin tunnelmaan. Ja juomapullonsa sai sielläkin täyttää vanhasta lähteestä.

Rooman lounaisosasta löytyi Citta della altra economia, jossa pääsi hieman Berliinin tunnelmaan. Ja juomapullonsa sai sielläkin täyttää vanhasta lähteestä.

Joskus Roomaan on jaksettu rakentaa tällaisia siltoja - nyt ei edes pyöräteitä.

Joskus Roomaan on jaksettu rakentaa tällaisia siltoja – nyt ei edes pyöräteitä.

2000-luvun antia maapallolle. Rihkamakauppiaat lienevät tyytyväisiä liberaaliin paaviin - itsekin sorruin ostamaan paavimagneetin!

2000-luvun antia maapallolle. Rihkamakauppiaat lienevät tyytyväisiä liberaaliin paaviin – itsekin sorruin ostamaan paavimagneetin!

Eli, Rooma, check. Ihanaa, että ei tarvitse palata. Maailmassa on niin monta paikkaa, joihin kaipaan jatkuvasti, että on suorastaan helpottavaa, että jonkun voi huoletta jättää välistä. Iso plussa!

Mainokset

2 ajatusta artikkelista “Rooma – plussia ja miinuksia

 1. Sari.

  Roomassa voisi olla ihan mielenkiintoista käydä, mutta en kyllä ole sinne mitenkään erityisesti hinkunut. Pohjois-Italiassa ollaan käyty ja se kyllä miellyttää! Erityisesti maaseutu ja ruoka…

  Vastaa
  1. sinipilvi Kirjoittaja

   Itse onnistuin syömään Pohjois-Iltalissa niin hyvin muutama vuosi sitten, että odotukset ruualle olivat katossa. Mutta hyvää pastaa en onnistunut saamaan tällä reissulla. Vieläkin muistelen päärynä-sinehomejuustopastaa jossakin Como-järven rannalla…

   Vastaa

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s