Voihan Vilna!

Todellakin epätyypillistä! Tänä vuonna oli minun vuoroni kehittää hääpäivän viettopaikka. Ja viime vuonna Vilnassa oli vain niin mukavaa, etten millään keksinyt annetun aikarajoitteen sisällä parempaa paikkaa. Jos Helsingistä lähtee jonnekin kolmeksi yöksi ja haluaa mukavan kahden hengen reissun alle 500 eurolla, niin vaihtoehdot ovat käytännössä Baltian pääkaupungit. Niistä Tallinna on liian tuttu, Riika iso ja hälyinen – ja lopulta Vilna täydellinen. Siksi siis suuntasimme kolmannen kerran kuluneen vuoden sisällä Liettuaan.

Toisella kerralla reissussa on se hyvä puoli, että voi entistä enemmän keskittyä epäoleelliseen. Toki kävelimme muutaman kerran vanhan kaupungin läpi, mutta asuimme ja söimme sen ulkopuolella. Hotellimme oli Comfort LT, rautatieaseman lähellä vanhan kaupungin eteläpuolella. Ei mikään ihmeellinen, mutta sijainti hyvä, samoin hinta.

Pyysin hotellista huoneen hyvällä näköalalla - ja sen saimme.

Pyysin hotellista huoneen hyvällä näköalalla – ja sen saimme.

Reissu sai loistavan alun kampaamokäynnistäni. Pistäydyin säästämässä UFF Squaressa, missä hiukseni värjäsi yksi Vilnan kolmesta kolumbialaisesta. Värin aikana saimme loistavia vinkkejä Vilnan ravintoiloihin ja baareihin, joista postaan tarkemmin seuraavaksi.

9.10. on sopivasti late night shopping Vilnan putiikeissa. Ostin pipon!

9.10. on sopivasti late night shopping Vilnan putiikeissa. Ostin pipon!

Reissun suositeltaviin pisteisiin kuului Uno Parkissa kiipeily ja parin tunnin hamam-sessio. Uno Parkissa on viisi rataa aikuisille ja muutama lapsille. Lisäksi tarjolla on kaksi extreme-elämystä, joista liu’un Neris-joen yli testasimme. Uno Park oli kymmenisen kilometrin päässä keskustasta ja sinne pääsi oikeastaan vain taksilla. Taksien käyttö Vilnassa on kuitenkin helppoa ja halpaa. Etenkin vihreitä ja sinisiä takseja voi suositeltiin hotellista, mutta meillä kyllä muunkin värisissä takseissa mittari meni asianmukaisesti päälle. Myöskään hamamin suhteen en tietenkään tyytynyt keskustan paikkoihin, vaan halusin syrjemmälle. Vastassa ovella olikin joukko humalaisia, jotka hamamin pitäjä kyllä  hätisti nopeasti pois. Kokemus oli mukava – saimme koko hamamin pariksi tunniksi vain itsellemme. Mutta edelleen on todettava, että todellista tehokuorintaa ei kyllä Istanbulia lähempää Suomea saa. Sekä täällä että Berliinissä ollaan liian kärsimättömiä (ja kipua kaihtavia) ihon pehmennyksen suhteen.

Kiipeily oli välillä kamalaa, mutta lasten rohkeus kesältä auttoi... ja tottuihan tuohonkin.

Kiipeily oli välillä kamalaa, mutta lasten rohkeus kesältä auttoi… ja tottuihan tuohonkin.

Ettei unohtuisi, että oli hääpäivä kyseessä.

Ettei unohtuisi, että oli hääpäivä kyseessä.

Lähiön Spa Hamam oli sisältä hieno ja saimme sen kokonaan vain meidän kahden käyttöön.

Lähiön Spa Hamam oli sisältä hieno ja saimme sen kokonaan vain meidän kahden käyttöön.

Poikkesimme myös Vilnan todella artsuun modernin taiteen museoon. Monesti piti ihmetellä, että onko tämä todellakin teos. Käymisen arvoinen paikka siis.

Poikkesimme myös Vilnan todella artsuun modernin taiteen museoon. Monesti piti ihmetellä, että onko tämä todellakin teos. Käymisen arvoinen paikka siis.

Katutaide johdatteli erinomaisten ruokien äärelle... niistä pian lisää.

Katutaide johdatteli erinomaisten ruokien äärelle… niistä pian lisää.

Mainokset

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s