Lämpenevää Hong Kongissa

Hong Kongiin saapuminen oli vaikuttava. Heti koneesta ulos tullessa pääsimme kokeilemaan miltä tuntuu karjasta, jota ajetaan laumana. Meidät ajettiin junaan, passintarkastukseen ja taksijonoon. Tehokasta, kyllä.

image

Taksin väri valitaan matkan määränpään mukaan. Meille punainen keskustataksi.

image

Onneksi on kokeneet pysäyttäjät. Aarnia ei junilla matkustaminen kiinnosta ollenkaan: ”Miksei me mennä taksilla, se on paljon helpompaa?”

Matkalla vähän kylmäsi nähdä valtavat talot tihkusateessa. Miten voikin tulla yksinäinen olo, vaikka on oman perheen kanssa reissussa. Lapset nukahtivat taksiin ja kannoimme heidät nälkäisinä huolella valittuun jääkylmään hotellihuoneeseen, josta oli karmeat näkymät. Aarni sanoi, että sitten kun me tullaan omaan pihaan, minä sanon että oma koti kullan kallis. Itsekin mietin, että mitenhän tässä viisi päivää pyöritään.

image

Joskus vaan on tällainenkin tunnelma.

Mutta aamu taas paransi tilannetta. Mikko haki meille lähikahvilasta evästä huoneeseen ja minä aloin neuvotella huoneen vaihdosta. Kaikkien naamat kirkastuivat, kun päästiin vaahtokylpyyn 23. kerrokseen upeita näkymiä ihailemaan. Ilman eri maksua, koska ollaan ekaa kertaa Hong Kongissa! Jee!

Sadetta tihkutti koko päivän, mutta aika kului yllättävän hyvin sisätiloissa. Tehtiin ostoksia: Aarni oli tähän asti kulkenut crocs-kopioissa ja näin viimeisessä kohteessa viimein suostuin ostamaan lapsillekin valitsemansa lelut.

image

Jee, omat MTR-kortit lapsillekin.

image

Hong Kong Heritage -museossa oli näyttely kiinalaisista lastenvaatteista. Museossa on myös kiva leikkipaikka alle kouluikäisille lapsille.

image

Iltapalaherkkujen valikointi oli päivän kohokohtia.

Huomiseksi on onneksi luvattu parempaa säätä, joten pääsemme varsinaisten nähtävyyksien kimppuun. Vaikuttava kaupunki tämä on.

Mainokset

4 ajatusta artikkelista “Lämpenevää Hong Kongissa

 1. anu.de

  Varmaankin shokki siirtyä ihanasta ja kuulemma jopa Unescon suojelukohteesta Hoi anista Hong Kongin betonimeren keskelle. Todellakin menee ihan kylmät väreet jo kaupunkikuvaa katsellessa. Vaikea kuvitella siellä olevan mitään Unescon suojeltavaa vai miten on?
  Sattumalta katsoin juuri dokumentin Hong Kongin kulinaaritarjonnasta. Sen mukaan siellä katukeittiöt hyödyntävät kaikenlaisista eläimistä kaiken mahdollisen. Kuulemma siellä ei poikkeuksellisesti katukeittiöruoka olisi niin herkullista ja laadukasta kuin muualla Aasiassa.Mielenkiintoista kuulla mikä teidän kokemus on.
  Siis saitteko vaihdettua huoneen 23. kerrokseen? Olisipa kiva nähdä maisemakuvia sieltä. 🙂
  Toivotaan lämpöä ja auringon paistetta sinne teille pilvenpiirtäjien keskellekin.
  Voikaa hyvin!
  Ihanaa saada Olga- ja Aarni-kuvia.

  Vastaa
  1. sinipilvi Kirjoittaja

   Lapset valitsivat tänään ruuaksi japanilaisen munakkaan, jossa oli nuudeleita sisällä ja ketsuppia päällä. Se oli tosi hyvää. Muuta ei ole juuri ehditty testata.

   Waste to Taste -hengessä kannatan tietenkin kaiken ruuaksi kelpaavan hyödyntämistä 😉

   Vastaa
   1. anu.de

    Waste to Taste -periaate tietenkin kannatettava. ”Ennen vanhaan” meillä Euroopassakin taidettiin sitä periaatetta paljon enemmän noudattaa. Me eurooppalaiset (Ranskaa lukuunottamatta) olemme siitä vieraantuneet joko perusteetta tai perustellusti (munuaiset, maksa).
    Mielenkiintoista kuulla uusista makuelämyksistä.
    Siinä Hong Kong -dokumentissa esiteltiin ”Tim’s Kitchen” hyvänä ruokapaikkana.Ei tosin ainakaan vaikuttanut miltään erikoisen edulliselta.

 2. anu.de

  Piti vielä mainita että Tapion ”serkkupuoli” ja läheinen ystävä Lena (=Ulin Martin-veljen Maria-vaimon tytär) on juuri Hong Kongissa opiskelemassa tämän lukukauden ajan. Hän opiskelee normaalisti Hollannissa EU-politiikkaa. Kaupungin ahtauden Lena sai huomata heti jo heti alussa siitä että 2 opiskelijaa joutuu jakamaan yhden asuinhuoneen.

  Vastaa

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s