Norwegianilla Dubaihin

Bongasin Black Friday -tarjouksesta Norskin suorat lennot Dubaihin hintaan 900 euroa koko nelihenkinen perhe matkatavaroineen. Käynti alueella oli ollut muutenkin mielessä, koska ystäviä asuu Abu Dhabissa ja tuttuja on myös Omanissa. Ja kun talvikaudella varma lämpö on hyvä valtti, niin varasin lennot. Olen käynyt Dubaissa 10 ja 20 vuotta sitten (!). Molemmilla kerroilla pikkuveljeni erinomaisessa seurassa. Tällä kertaa sitten mukaan oma perhe – heille reissu on ensimmäinen Arabian niemimaalla. (Ei kyllä uskoisi, sillä Aarni kommentoi heti konkarimaisesti, että täällä on kuin Hong Kongissa.)

Norskin lentoajathan ovat lasten kannalta jokseenkin epämiellyttävät. Kone on perillä Dubaissa klo 3 aamuyöllä. Eka vuorokausi on mennyt lapsilla ylikierroksilla, mutta unten kannalta ihan mukavasti.

Koneessa ei saa edes vettä ilman eri maksua, joten olin tietenkin täyttänyt vesipullot lentoasemalla (ja käytin rahat mieluummin samppanjaan). Koneessa ei ollut myöskään nettiä saati mitään henk koht viihdekeskuksia. Eväät riittivät hyvin, mukana oli piirakoita, croissantteja, porkkanoita, keitettyjä munia, viinirypäleitä, kanafileitä ja kokonaisia kurkkuja! Saavuttiin Dubaihin aikataulun mukaan ja lapset olivat nukkuneet pari tuntia koneessa. Perillä oli pitkät jonot passintarkastukseen, mutta lapsiperheet napattiin onneksi fast trackille. Ulkoa suoraan taksiin ja majapaikkaan. Lentoaseman takseissa on 25 dirhamin lähtömaksu. 

Tosin kuin edellisellä kerralla buukkausin jo ensimmäisen yön, ettei tarvitse odotella lasten kanssa aamuyötä huonetta hotellin aulassa. Mutta paikka sentään oli sama kuin viimeksi eli Dubai Youth Hostel. Se on ihan lähellä lentoasemaa ja korvatulppien kanssa nukuttua sai oikein hyvin – liiankin, koska missattiin aamiainen. Onneksi eväitä riitti! Ja kävin vielä läheisessä Lulu-hypermarketissa ostamassa lounasta altaalle. Mitkä valikoimat intialaista ja turkkilaista ruokaa! Unohdin ihastuksissani edes katsoa, että olisiko löytynyt skyriä fitness-elämää tukemaan. 

Youth hostellin viereen oli tullut metrolinja sitten viime käynnin. Pysäkki nimeltä Stadion on ihan lähellä. En silti osaa suositella tätä hostellia pitempään pysähdyksen. Mennään varmaan itsekin ennen paluulentoa jonnekin enemmän ihmisten ilmoille – sikäli kun tästä betoniviidakosta ihmisten ilmoja löytyy!

Viime kerraltakin muistan, että itse Dubai ei juuri ihastusta herättänyt. Naapurimaa Oman sitäkin enemmän. Kierros siis alkakoon. Ensimmäinen steppi olikin taksimatka Abu Dhabiin (140 km, vähän alle 300 dirhamia). Suunniteltu reitti on Dubai-Abu Dhabi-Al Ain-Sohar -(Mahdah)- Dubai. Ainakin Abu Dhabiin asti päästiin. 

Mainokset

Yksi ajatus artikkelista “Norwegianilla Dubaihin

  1. anu.de

    Kiva kuulla teistä ja että olette päässeet hyvin matkan alkuun. Mukavaa, mielenkiintoista ja turvallista matkaa. Voikaa kaikki hyvin! Kuulumisiin…… 🙂

    Vastaa

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s