Soharia ristiin ja rastiin

Päätettiin hengailla koko kolme vuorokautta Soharissa, koska oli niin mukavaa jutella ja hengailla paikallisten kanssa. Kyseinen kaupunki tuli kyllä nähtyä perinjuurin. Paikka ei sinänsä ole kovin ihmeellinen. Pitkät etäisyydet, muutama uusi ostoskeskus ja kivoja puistoja. Joka paikassa tosi vieraanvarainen vastaanotto. Toki paikka ei mikään Kanaria ole – itselle oli mukavampaa pukeutua aika peittävästi (onneksi oli pilvistä ja kuulema poikkeuksellisen kylmä). Ja Anulle tiedoksi: Omanin puolella ei enää alkoholia saanut hotellistakaan. 

Aivan mahtavat ateriat jatkuivat edelleen. Ja aina kun joku lautanen tyhjeni he tilasivat uudet. Mikko ja minä yritettiin kuuliaisesti syödä aina loppuun… Klassikkomoka.

Päivien aikana hoidettiin suhteita käymällä moikkaamassa isäntämme kaverien perheitä. Lopuksi ymmärsin että ehkä kierroksen ansiosta meille löytyi kyyti Dubaihin. Omituisilta tuntuvilla asioilla voi olla merkityksensä.

Soharin loputtoman pitkälle rannalle mahtuu monen kotipiha.

Aarni sai kyllä huomattavasti enemmän huomiota kuin Olga – saattoi osin johtua villistä luonteesta ja Bayern München -asusta ja siitä että hengailimme pääosin 25-vuotiaiden jalkapalloa harrastavien miesten kanssa. Puhelimistaan omanilaiset tuntuvat olevan vielä enemmän riippuvaisia kuin suomalaiset (tai sitten sekin on ikäkysymys).

Tällainen moskeija valmistui Sohariin viime vuonna! Herättää ajatuksia kirkkovaltuutetussa, jonka tehtäviin kuuluu pääosin päättää siitä, mistä tiloista luovutaan. Moskeijat kuulema omistaa sulttaani. 

Ehdittiin myös hoitaa perheen hiukset ja kulmat kuntoon ja shoppailla ihania intialaisia vaatteita. 

Läksiäisiksi isäntämme yllättivät meidät kakulla. Tosin hotellillamme järjestettyyn seremoniaan osallistuivat vain miehet, joten naisia, joiden kanssa viihdyin erityisen hyvin emme päässeet kunnolla hyvästelemään. Toivottavasti seuraavaan reissuun ei mene kymmentä vuotta. Isäntämme huolehtivat meistä loppuu asti – saimme vielä autokyydin Dubaihin lopuksi. Ei tullut kuuloonkaan että olisimme menneet bussilla (vaikka se käy varsin helposti). Eli Dubain reissaajat – suosittelen ehdottomasti muutamaa päivää Omanissa. On aivan toista maata. 

Erikoinen, ystävällinen maa. Salaam aleikum,  toivottavasti rauha säilyy. Miehistä joka toinen tuntui olevan viime vuosina kuulema kovasti kasvaneen armeijan palveluksessa. 

Seuraavaksi pitää vielä kertoa havaintoja naisten ja miesten rooleista Omanissa. Ja raportoida treenaamisesta kiertomatkalla!

Mainokset

3 ajatusta artikkelista “Soharia ristiin ja rastiin

 1. anu.de

  Ovatpa siellä Omanissa todella valloittavan vieraanvaraisia.
  Pääsittekö (tai vain Mikko) sisälle moskeijaan. Sieltäköhän Vesa Keskinen on käynyt saamassa vaikutteita Tuurin Mall-hotelliinsa..;)
  Bayern München -joukkueen treenileiri on tainnut viime vuosina tai ainakin nyt tammikuussa oli siellä naapurissa Dohassa, Katarissa.
  FCB and BMW -connecting people. 😉
  No olittekos Bemarin vai Mersun kyydissä?
  Miehet puhtaan valkoisissa kaavuissa ja päähineineen, sliipattuine partoineen aika stylet.
  Todella kiva kuulla sitten tarkemmin kun taas tavataan.:)

  Vastaa
  1. sinipilvi Kirjoittaja

   Tuohon moskeijaan pääsi vain Aarni, joka juoksi suoraan raput ylös ja sisään… Onneksi tuli omin nokkineen pois. En ole ihan varma mitkä käytännöt tuossa on naisten suhteen, joskus olen päässyt, joskus en. Abu Dhabissa piti päälle pukea laina-abaya.

   Vastaa
  2. sinipilvi Kirjoittaja

   Mikko ja Aarni muuten kävivät näiden herrojen kanssa yhdessä parturireissulla. Ovat nyt siistejä hekin 😊

   Vastaa

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s